Jdi na obsah Jdi na menu
 


Seminář klasické drezury

GERD HAINZ-SATOR z Rakouska

seminář pro příznivce klasického drezurního ježdění

article preview

Seminář pro příznivce klasického drezurního ježdění

v Jezdeckém areálu Haklovy Dvory

1.seminář: 1.-3.10.2021 (foto ZDE)

2.seminář: 19.-20.11.2021 - odloženo

 

který povede pan

 

GERD HAINZ-SATOR

z Rakouska

určený nejen pro koně ježděné anglicky, ale i westernově.

 

Součástí lekcí je (v závislosti na pokročilosti výcviku) příprava koně ze země.

Vybavení:

Uždění se stihlovým udidlem bez nánosníku.

Sedlo kostrové či bezkostrové, případně pad.

Pro práci na lonži obnosek nebo parelka, lonž, lonžovací bič.

Pro práci na uzdečce ze země i ze sedla tušírka..

 

Seminář není veřejný, počet míst účastníků s koňmi i diváků je tedy kapacitně omezený a účast je možná (i pro diváky) na základě předchozího potvrzení ze strany pořadatele a zaplacení zálohy.

Seminář bude vedený v němčině či angličtině a bude tlumočen do českého jazyka.

Gerd se věnuje práci s koňmi již několik desítek let a absolvoval téměř 2 letou stáž u Philippe Karla ve Francii. Sám P. Karl (zakladatel Školy lehkosti *) a autor knihy Omyly moderní drezury) označil jeho práci za mimořádně kvalitní.

Gerd Heinz-Sator vede pravidelné tréninky (přibližně jednou měsíčně) v ČR od září 2019 (převážně v Olomouckém kraji) formou individuálních lekcí, nikoli veřejných kurzů. Tento koncept má pro jezdeckou dvojici mnoho výhod: při pravidelné účasti je tak možné dvojice vzdělávat a korigovat průběžně.

V lekci (60 minut) je pouze 1 dvojice kůň a jezdec, které se Gerd individuálně věnuje.  Lekce jsou osobnější a je více času na řešení (na první pohled drobných) detailů.

Předpokladem pro účast s koněm je znalost knihy Omyly moderní drezury od P. Karla.

 


OMYLY MODERNÍ DREZURY -  tato kniha je elementární pro pochopení filozofie. Philippe Karl zde svými slovy, za doprovodu vlastních kreseb a četných fotografií a schémat, podává ucelený obraz o cílech i prostředcích, pomocí kterých se jakýkoliv kůň může vzdělávat korektní cestou až na úroveň nejvyšší. Není náhodou, že právě pokročilí i nejpokročilejší jezdci ji berou do ruky stále znovu a znovu

sl3.jpg

*)  PHILIPPE KARL A ŠKOLA LEHKOSTI

Zakladatel školy, francouzský jezdecký mistr Philippe Karl, založil svoji školu na počátku 21. století. Jejímu založení však předcházelo několik desítek let studia práce klasických jezdeckých mistrů a průběžné praktické testování jejich učení na mnoha koních. K tomu navíc je celý systém stále konfrontován s moderními vědeckými poznatky z koňské anatomie, fyziologie, biomechaniky, psychologie a etologie, stejně jako se zákony fyziky. Výsledný systém Školy lehkosti tak představuje v dnešní době nejkomplexnější systém výcviku koní, který lze najít. Jeho cílem je všestranně vycvičený kůň citlivě reagující na nejjemnější pobídky jezdce. Jedná se o velmi propracovaný a léty prověřený funkční systém metod, kterými lze postupně rozvíjet a vzdělávat každého koně.

Základním pilířem Školy Lehkosti je respekt vůči koni. Z toho důvodu naprosto odmítá používání hrubých, omezujících a donucovacích prostředků jako jsou utažené nánosníky, martingaly, průvlečky, ale i tvrdá a dozadu působící ruka jezdce. Práce s koněm probíhá způsobem a tempem, který je vhodný pro daného koně v aktuálním stupni výcviku. Široká paleta metod umožňuje pracovat s koňmi nejrůznějších typů, majícími všechny možné problémy – včetně koní zarolovaných i těch chodících s hlavou v oblacích.

Samozřejmě nelze očekávat, že během jedné či několika málo lekcí bude z nevycvičeného koně drezurní hvězda. Práce s koněm, obzvlášť ta korektní, potřebuje čas.

 

.

Program:

pátek  od 10:30 (max.8lekcí)

sobota od 9:00 (max. 8 lekcí)

 

 

Cena:

První nebo 1 lekce: 1.400,-Kč

Každá další lekce: 1.000,-Kč

Maximálně 2 lekce/den

 

Diváci:

Účastníci s koněm mají diváckou účast zdarma

Ostatní: 100,-Kč/1 lekci (počet si lze libovolně zvolit)

 

Ustájení (box, voda, seno, podestýlka):

3 dny: 500,-Kč

2 dny: 400,-Kč

1 den: 250,-Kč

 

Občerstvení:

Vlastní nebo dovozem z nedaleké restaurace (cena oběda cca 150,-Kč)

Káva a čaj v místě

 

Záloha: pro účastníka s koněm 400,-Kč, pro diváky 100,-Kč (číslo účtu bude zasláno zájemcům po potvrzení místa pořadatelem).

Při neúčasti se záloha nevrací, lze však za sebe najít náhradu. V případě zrušení semináře bude záloha vrácená v plné výši.

 

Přihlášky mailem na ecola@seznam.cz

Účastníci s koněm: uveďte prosím informace o sobě (jméno, věk, dosavadní jezdecké znalosti), o koní (plemeno, věk, dosavadní výcvik), počet požadovaných lekcí + který den

Diváci: počet diváků, které přihlašujete a počet lekcí + který den

sl1.jpg                  sl2.jpg